Venäläinen laatukustantamo Corpus julkaisee Kyyhkyset

24.10.2012

Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -romaanin oikeudet on myyty Venäjälle, Corpus-kustantamolle.

Corpus-kustantamon pohjoismaisesta kirjallisuudesta vastaava kustantaja Olga Drobot on tyytyväinen kustantamon uudesta kirjailijasta: "Venäläiset lukijat ovat perinteisesti olleet kiinnostuneita naapurimaiden kirjallisuudesta. Esimerkiksi Suomen kirjallisuuden kirjasto -sarjaa julkaistiin vuosina 1970-1980. Valitettavasti tämä traditio katkesi myöhemmin ja jonkin aikaa käännöksiä suomenkielisistä kirjoista ei juuri ilmestynyt, mutta viime vuosina tilanne on alkanut muuttua. Sofi Oksanen on yksi maailman kuuluisimpia suomalaisia romaanikirjailijoita. Meistä on hyvin tärkeää, että tämä nuoren, omaperäisen, lahjakkaan ja yhteiskunnallisesti aktiivisen kirjailijan teokset saavat laajan lukijakunnan myös Venäjällä."

Kun kyyhkyset katosivat -romaanin ensimmäinen käännös, vironnos, ilmestyy marraskuun lopulla, ja keväällä 2012 ilmestyvät pohjoismaiset käännökset: ruotsi, norja ja tanska, syksyllä ranskannos. Samaan aikaan kirja ilmestyy myös Alankomaissa. Kirjan oikeudet on myyty 21 kielialueelle.

Vuonna 2009 perustettu Corpus-kustantamo on tunnettu laadukkaasta, modernista käännöskirjallisuudestaan. Kustantamo julkaisee mm. Michel Houellebecqiä, Umberto Ecoa, Salman Rushdieta, Jonathan Franzenia, Philip Rothia ja Siri Hustvedtia. Oksasen edellinen kustantamo Venäjällä oli Limbus.

Puhdistus esitetään lukudraamana pietarilaisella teatterifestivaalilla vuonna 2013.