Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves osallistuu yleisötilaisuuteen

1.8.2012

Sofi Oksasen romaanijulkkarin ohjelma tarkentui: Musiikkia, puhetta, arvovieraita ja punaisten mattojen juhlaa

Kun kyyhkyset katosivat  julkistetaan torstaina 30.8. kello 16 alkavassa yleisötilaisuudessa Tallinnan Nokia-konserttisalissa, kauppakeskus Solaris.

Julkistustilaisuus kestää noin tunnin jonka jälkeen noin kello 18.15 Solar Films esittää samassa salissa Puhdistus-elokuvan vironkielisen version virolaiselle yleisölle.

Kello 22 salissa alkaa suomenkielisen elokuvan MAAILMANENSI-ILTA. Molempiin esityksiin osallistuu Sofi Oksanen kuten myös ohjaaja ja näyttelijät, jotka astelevat halliin punaista mattoa pitkin.

Kirjanjulkistusjuhlan ohjelmassa on suosittu virolainen trio Lindpriid (Lainsuojattomat, http://www.lindpriid.eu/), jonka jäsenet ovat osallistuneet laulavaan vallankumoukseen. Lindpriid on mm. kerännyt sota-ajan lauluja Viron kaikilta rintamilta ja esittää maansa lauluhistoriaan liittyvää ohjelmistoa täysille saleille. Juhlassa kuullaan tietysti kirjailijanpuheenvuoro ja hänen innoittajiaan kirjailija Maarja Talgrea ja tutkija Ivo Juurveeta. Tilaisuuden juontaa Otava-konsernin viestintäjohtaja Liisa Riekki. Kirjanjulkistamiseen ja elokuvan ensi-iltaan osallistuu Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves. Myös kulttuuriministerit Paavo Arhinmäki ja Rein Lang osallistuvat juhlallisuuksiin mikälihallituskiireet sen sallivat.

Kun kyyhkyset katosivat -kirjasta otetaan ennätyksellinen 100 000 kappaleen ensipainos. Sellaisiin on ylletty viimeksi Väinö Linnan ja Kalle Päätalon aikoina. Kun kyyhkyset katosivat on osa Sofi Oksasen Viro-kvartettia. Aikaisemmat osat ovat Stalinin lehmät ja Puhdistus.

Lataa lehdistöpaketti, katso kuvia: http://www.kyyhkyset.fi/

Julkistusjuhlaan myydään matkapaketteja jotka maksavat alle 200 € ja sisältävät laivamatkat, majoituksen, bussikuljetuksen maissa, sisäänpääsyn kirjajulkkariin ja leffaensi-iltaan plus signeeratun kirjan! Paketteja myy Matka-Vekka, mediaa palvelee  tiina.hynynen@matkavekka.fi

http://www.matkavekka.fi/erikoislahdot/sofi-tal/fi_FI/sofi_tallinna/

MEDIALLE: Päivällä kello 14 LIKE järjestää julkistamistilaisuuteen akkreditoituneelle medialle tunnin mittaisen pressin juhlapaikan teatterikahviossa. Aikataulu ei salli siellä kahdenkeskisiä haastatteluja. Media voi akkreditoitua esim. ilmoittamalla edustavansa mediaa kun ostaa matkapaketin, viesti lähetetään Matka-Vekasta LIKEen. LIKEssä asiaa hoitaa tiedottaja nora.varjama@like.fi.

Ps. Kirjajulkkari on siis kaikille avoin kulttuuritapahtuma – kuin kirjamessut, samoin elokuvan ensi-ilta. Edulliset matka-hotelli-kirja-paketit sisäänpääsylippuineen myy Matka-Vekka, Virossa asuvat voivat ostaa pelkkiä pääsylippuja.