Johdanto

Sofi Oksasen odotettu uusi romaani Kun kyyhkyset katosivat (Like Kustannus) ilmestyi 31.8.2012. Tänä vuonna tarina siirtyy Kansallisteatterin suurelle näyttämölle, kantaesitys on 27.11.2013.

Kun kyyhkyset katosivat kertoo ihmisten valinnoista, uskollisuudesta ja uskottomuudesta, sopeutumisesta tai sopeutumattomuudesta maassa, jonka kohtalona on joutua miehittäjien armoille. Tarina kulkee 1930-luvulta 1960-luvulle, terrorin ja rauhan vuosina. Kun kyyhkyset katosivat kuuluu Viron lähihistoriaa ja Euroopan kahtiajakoa käsittelevään Kvartetti-sarjaan – edelliset osat ovat Stalinin lehmät ja Puhdistus.

Viime syksynä lukijat saivat seurata kirjan tuotantovaiheita (osat 1-4), tänä vuonna siirrytään tutkimaan sitä, miten tarina siirtyy näyttämölle.

  • – Sofi Oksanen

Lataa mediapaketti 111 Mt zip

Oheisesta mediapaketista löydät kuvia Sofi Oksasesta, Kansallisteatterin Kun kyyhkyset katosivat –esityksen näyttelijöistä ja työryhmästä sekä Kyyhkyset-orkesterista. Kuvaaja tulee mainita kuvien käytön yhteydessä. Sofi Oksasen kuvat on ottanut Toni Härkönen, näyttelijä- ja työryhmäkuvat Stefan Bremer ja orkesterikuvat Tuomo Manninen.